Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Hvad er Karate

JKS Danmark er et innovativt Karate forbund med plads til alle.

JKS Karate er forskellig fra din sædvanlige træning. Med JKS Karate vil din måde at træne på blive mere komplet. Vi har de værktøjer du har brug for, for at gøre din Karate tilo en succes.

I JKS Danmark er hver undervisning fokuseret på de biomekaniske principper bag teknikkerne og dens mulige anvendelse i det virkelige liv.

JKS Danmark har hjulpet hundrede af elever med at forbedre deres tekniske niveau.


Hvorfor vi er det bedste valg:

JKS Danmark er en familie med en rig arv, som startede med:

  • O'Sensei Gichin Funakoshi (10.Dan og far til moderne Karate og stifter af Shotokan)
  • Sensei Masatoshi Nakayama (10.Dan og krediteret for at udvikle og sprede Karate over hele verden)
  • Sensei Tetsuhiko Asai (10.Dan, stifter af JKS)
  • Sensei Masao Kagawa (9.Dan, nuværende chefinstruktør for JKS)
  • Sensei Jan Spatzek (8.Dan, nuværende chefinstruktør JKS Danmark, og direkte elev af to legendariske mestre...
                                     Sensei T. Asai (stifter af JKS) & Soke H. Kanazawa (stifter af SKIF))

 

Af Sensei Jan Spatzek 8.Dan JKS
Chefinstruktør JKS-Danmark


Jeg har ofte fået spørgsmålet: ”Har du hørt om den eller den instruktør?”.

Oftest er mit svar ja, eftersom jeg i løbet af min karatekarriere (mere end 40 år) har trænet med mange forskellige instruktører, både fra og uden for min organisation. Jeg har altid været åben overfor andre stilarter og kampsportformer end karate, da det er vigtigt for mig at være ”openminded” men også at udfordre mig selv i min egen performance. 

Dette er bla. en af grundene til, at jeg er en del af JKS, for ingen i min organisation ville finde det hverken mærkeligt eller uacceptabelt at træne så "openminded". Karateka'erne i JKS-Danmark behøver ikke være bekymret for, at deres instruktør bliver ”kapret” af en anden organisation.

Instruktørerne ved, at de er i en god og stærk organisation, for samtalen "omkring bordet" er altid god, også selvom nogle instruktører ikke en del af JKS, for alle er gode at træne sammen med. Træning med en anden klub/organisation, er derfor accepteret af JKS.

JKS er en stor organisation med dojo’er over hele verden. Jeg tror på, at det kan være helt fint at stå ”alene” som klub, men det kan være en udfordring som karate-ka at forsøge at konkurrere med 1000 medlemmer af egen kvalitet, på mange forskellige måder, og det er med til at holde mig på ”mærkerne”.

Hvis der står 10 Godan-, Roku- og Nanadans (5., 6. og 7.Dan’er) på en linje, ønsker jeg ikke at være den ringeste i linjen. Hvis 25 møder op til kumite træning, ønsker jeg ikke at være den, der får tæv. Vores organisation JKS har et væld af mennesker, der konstant bidrager til en positiv udvikling, så man ikke er den ringeste...

JKS vil som organisation opfordre dig til at udvikle og forbedre dig hele tiden. Vi tvinger dig ikke ind i en form, men understøtter din udvikling af din egen personlige karate-do. Der er store organisationer, som tvinger alle til at være ens: Eksempelvis ensretning af Oi-zuki. På et vist niveau, skal en karate udøver dog have sit karate til at virke. Oi-zuki med forskellig timing, forskellig følelser, brug af Yori-Ashi, Tobi Kondi, osv.

Den grundlæggende forskel på JKS og andre mere konservative organisationer, er nok at JKS medlemmer har hentet teknik/ principper fra, hvad der virker fra hundredevis af forskellige instruktører, så de kan prøve at sætte dem ind i deres karate. Karate er nemlig ikke, "hvad der er" men i stedet, hvad det "kan være".

JKS er fokuseret på fremtiden for karate-do. Vi forsøger ikke at genopleve de gamle dage ”of glory” fra karatens fortid. Det betyder, at du kan træne karate-do meget længere, hvis du er fornuftig og lader din karate arbejde med din krop og ikke imod den. JKS bruger ordentlige instruktører og moderne sportslige principper for at opnå større resultater i alle aspekter af karate. Det er ikke ”gammel-1970-stiv-karate”.

Mine elever har en lys fremtid i JKS, og denne fremtid vokser dag for dag. Jeg ved, at den karate-do, de kommer til at bruge 20 år på, sandsynligvis ikke vil ligne min, for de vil være endnu mere åbne og bruge, hvilken som helst og nødvendig evolution karate har taget i den mellemliggende tid, og det skræmmer mig ikke - tværtimod. Jeg vil derimod vædde på, at om 20 år vil der stadig være organisationer, som ikke har ændret sig – og dét skræmmer mig.


KATA
(Formøvelser)

 

 

 

 

Træning af Kata er en meget vigtig del af Karate. Kata er en serie af teknikker, der udføres i en bestemt rækkrfølge.
Katatræning er kamp mod flere usynlige modstandere. Hver Kata indeholder helt bestemte teknikker, som stiller stor krav til teknik, koordination, balance, timing og koncentration.

De første Kata'er er relativ korte og simple. Senere bliver de længere og mere avancerede. Kata er den ælste form for karatetræning.

De 26 standart Shotokan Kata:
Heian Shodan, Heian Nidan, Heian Sandan, Heian Yondan, Heian Godan, Tekki Shodan, Bassai-dai, Jion, Enpi, Kanku-dai, Hangetsu, Jitte, Gankaku, Tekki Nidan, Tekki Sandan, Bassai-sho, Kanku-sho, Chinte, Sochin, Nijushiho, Jiin, Meikyo, Wankan, Unsu, Gojushiho-sho, Gojushiho-dai.

 

Det er vigtigt at alle de kata Shihan Asai kendte og underviste bliver husket for fremtidens generationer, da de tilbyder et højt niveau af kendskab til og ofte glemte teknikker, for de som ønsker at forstå karate, som en kampkunst.

Asai Ryuha Karate Kata:
Junro Shodan, Junro Nidan, Junro Sandan, Junro Yondan, Junro Godan, Joko-issei, Joko-nisei, Joko-sansei Joko-yonsei, Joko-gosei , Kibaken, Rantai, Suishu, Kashu, Rowshu, Sensho, Kakuyoku shodan, Kakuyoku nidan, Kakuyoku sandan,
for bare at nævne nogle få.


KIHON
(Bacis teknikker)

 

 

 

 

Bacisteknikke i parader, stød, slag og spark er både begyndelsen i Karate og det ultimative mål. Selvom det måske kun er et spørgsmål om få år for at lære dem, vil total beherskelse måske aldrig komme, selv efter livslang træning.

Man skal træne jævnligt, med maximum koncentration og bestræbe sig på, at udføre teknikken korrekt hver gang.
Kihon er indlæring af grundteknikker, og har til formål at indøve bevægelserne rent teknisk, det vil sige, præcision, kraftkoncentration og reflekser. Kihon er en enkel, men vigtig træningsform, som udgør den væsentligste del af træningen. Efter indlæring af enkeltteknikker er næste skridt ido kihon (basicteknik under bevægelse) hvor forskellige basicteknikker kombineres med bevægelse i forskellige stillinger. Her trænes elementer som timing, balance, koordination og konsentration. Målet med ido Kihon er at kunne udføre de samme teknikker på den samme præcise og stærke måde som under stående basisteknik.


KUMITE
(Kamp)

 

 

 

 

Kumite betyder bogstavligt sparring/kamp, og er når to personer træner deres teknikker imod hinanden. Kumite er evnen til at anvende alt hvad man har trænet i Kihon og alt man har lært i Kata imod en modstander.

Måden man træner Kumite er igennem et sæt angrebs og forsvars rutiner . Selvom der er et element af gentagelser af forsvarsanvendelser bliver ens færdigheder i at angribe en modstander og forsvar af en modstanders angreb hurtigt udviklet.

Kumite giver mulighed for at "afprøve" ens Karate. Kumite giver dig mulighed for at prøve alle de teknikker du kan mod en lige eller bedre modstander. Når du kæmper i Dojo (træningssalen) skal målet ikke være at vinde, men af få afprøvet dine teknikker , om dine teknikker virker eller ikke virker for dig.

Der er to typer af Kumite: Yakusoku Kumite og Jiyu Kumite.


JKS-Danmark træner følgende Kumiteformer:

Gohon Kumite, Sanbon Kumite, Kihon Ippon Kumite, Jiyu Ippon Kumite, Okuri Ippon Kumite, Kaeshi Ippon Kumite , Happo Kumite, Jiyu Kumite.