Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
SayOSS 2016


Vi har samlet alle nyhederbreve / - artikler fra 2016 her!

 

Nyheder fra Teknisk Udvalg

             

Tillykke med Hachidan (8.Dan)

japan 1    jan small
Skrevet af: Webmaster.   Skrevet af: Webmaster
     

JKS autumn camp 2016

 

JKS VM 2016 (Skotland)

autumn small   dk small
Skrevet af: Sensei Michael Lund   Skrevet af: Peter (Hørsholm Karate Klub)
     

JKS summer camp 2016

 

Spring camp 2016 (Hørsholm)

2016 2 small   spring1
Skrevet af: Anna (Struer Karate Klub)   Skrevet af: Sensei Jesper Markvardsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JKS Danmark tekniske udvalg har på mødet den 29. december 2016 drøftet og bestemt følgende: 

1. - Alder ifm. graduering til Sandan. - minimums alder ændret til 19 år.

2. - Pointsystem ifm. graduering til 1.,2.,3., og 4.Dan. gældende fra 1. januar 2018.

      fra 1.Kyu - 1.Dan:    3 point  ,      fra 1.Dan - 2.Dan:    8 point  ,       fra 2.Dan - 3.Dan:   12 point  ,       fra 3.Dan - 4.Dan:   16 point

      Følgende arrangementer er pointgivende:

      Summer camp: 1 point pr. dag,      Autumn camp:  1 point pr. dag,      Spring camp:    1 point pr. dag,      Sortbæltetræninger: 1 point pr. dag

      Point kan optjenes fra 1. januar 2017.
      Alle 1.Kyu kan deltage i sortbæltetræninger.

3. - Summer camp.

      Kyugraduering på summer camp: fuld træning på lejren vil fremover tælle som et forløb imellem to gradueringer, dog maks op til 4.kyu. 

      Der laves valgmoduler (emne træninger) torsdag og fredag eftermiddag.

4. - Ny Kata landstræner. - Jan Sensei

5. - Instruktør- & gradueringslicenser. - Der vil på summer camp 2017 (lørdag) blive afholdt instruktør og gradueringslicens prøver.

 

 tilbage  
   

 

   
   

 

 

 

 

 

 

 

jan1  
 Sensei Jesper 6.Dan   ,   Sensei Kagawa 8.Dan   ,   Sensei Jan 8.Dan  

I weekenden d. 3. - 4. december 2016 var der som altid det årlige Internationale JKS seminar på Teikyo Universitet, Tokyo, Japan, med efterfølgende Dangraduering, dommer-, graduering- og instruktørlicens prøver.

Igen i år havde seminaret mere end 100 deltagere fra mange forskellige lande. Den danske bidrag bestod af Sensei Jesper Markvardsen 
og Sensei Jan Spatzek.

Årets Dangraduering var i år speciel, da Jan Sensei sammen med to andre skulle til 8.Dan graduering. 
Jan Sensei bestod sammen med de to andre.

JKS Danmark ønsker tillykke med det flotte resultat.

 

tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

autumn

 

JKS Autumn camp 2016

Som medlem af JKS Danmark er man godt forvænt med lejre og seminarer med instruktører i verdensklasse og der har over de sidste mange år været mange minderige træningssessioner med verdensmestre og europamestre.


Focus på kumite

Det gennemgående tema under alle træningerne var kumite i en eller anden form – i hvert fald det jeg så eller deltog i. Hver instruktør havde deres helt egen indgang til det, hvilket jo ikke gør oplevelse og input mindre.

I Kagawa Shihan´s træninger lavede vi mange former for kumite – gohon, sanbon kumite bl.a. Vi skal dog altid liiiiggee have noget der gør benene rigtig godt varme, som regel noget kihon blandet op med forskellige squats J. Der blev i sidste af hans timer også lige plads til at parre op i 3 mands hold, hvor vi øvede at rykke ind med forskellige angreb – lige fra gyaku zuki til jodan ura mawashi geri – alle var godt våde i ansigterne bagefter. Det gav Kagawa Shihan anledning til at bruge 5 minutter på at fortælle os om vigtigheden af at variere sin træning og de metoder man brugte til at træne sin karate med. ”This is very important! This is the JKS Way! ”, som han sagde.

Jan sensei´s træninger drejer sig ofte om at kæmpe/arbejde med mere ”flydende” teknikker – et af hans varemærker, som kommer fra hans inspiration fra Asai sensei (JKS grundlægger). I Gilleleje trænende vi meget på at rykke ind og ud af angrebsposition med afsæt og komme væk igen.

Som nylig WKF kumite verdensmester var Someya sensei´s træninger set frem til af undertegnede. Hun skuffede bestemt ikke! Som alle andre med så store resultater i kufferten er hendes succes bygget på et fundament af – fundamentals! Vi startede altid hendes træninger med basic kihon, som hun selv udførte med en perfektion, som vidner om at det her – det bliver lavet HVER dag og hver gang med fokus og ikke bare som nogle bevidstløs rutineøvelser, der skal overstås! Når vi så gik over til kumiteøvelserne var fokus på bevægelse hen over gulvet og kraftfuld aflevering of teknik til point – ikke bare en hurtig bevægelse, der LIGNEDE en karateteknik.

... og så alt det andet!

Nu er sådan en efterårslejr jo ikke bare træningerne, en også alt det mellem træningerne! En af de ting jeg elsker ved JKS er den uformelle atmosfære vi er sammen i og om. Det er altid fedt at mødes med sine træningskammerater og møde nye venner på sådan en lejr. Fællesspisninger og snakken inden og efter træningerne er også med til at gøre en lejr til en uforglemmelig oplevelse for alle.

En af de oplevelser kom, da jeg sammen med Jesper Markvardsen sensei stod og så Someya sensei undervise juniorerne. Kagawa Shihan stod nede i hjørnet og varmede let op på en sandsæk. Pludselig kommer han over og beder Jesper sensei kravle op i ribberne, hvorefter han tager Jesper sensei på skuldrene og tager 3 x 10 squats og ikke bare squats, men de rigtige ”ass to the grass” style. Kagawa Shihan er altså 61 år og så er det ret OK og squatte 1,5 gange sin kropsvægt. En inspirerende oplevelse og en af forklaringerne på hans fænomenale sparkeevner.

Tusnd tak for en fantastisk JKS AUtumn Camp – vi ses næste gang!

Michael Lund - Hvide Sande Karate Klub

 

Se flere billeder her:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1042150475893772&type=3

 

 tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

dk

 En oplevelse af de store 

"Sæt dig ned, træk vejret – du lærer ikke noget nu, du er klar", hører jeg sensei sige. Jeg sætter mig på hug og stirrer tomt frem for mig – tankerne flyver gennem hovedet. Klokken er 09:40 lørdag den 10. september 2016. Jeg sidder i Emirates Arena i Glasgow til JKS Shotokan Karate VM, og skal om et øjeblik på gulvet i min egen katakategori – Senior mænd 40-49 år.

Forud er gået mange måneders træning, sparring og forberedelse til mesterskaberne. Kata coach Sensei Jesper Markvardsen, 6. Dan, JKS og kumite coach Sensei Kurt Rasmussen, 5. Dan, JKS har stået for forberedelser, udtagelse og træningssamlinger for de kæmpere og dommere som repræsenterer Danmark ved VM. Ud over den daglige træning har holdet mødtes og trænet med andre karate ka’er fra dojoer rundt i Danmark – fra forskellige forbund.

Onsdag den 7. september to vi afsted til Glasgow – 7 kæmpere, 5 dommere, 2 coaches og tre entusiastiske tilhængere/familiemedlemmer. Deltagerne var: Jack Købke og Kenneth Lindahl i kumite. Peter Leschly og Lucas Wright i kata og koten kata. Rune Vandall Zimsen, Oscar Friis og Katja Munch Lorentsen i kumite, kata og koten kata.

De fleste var indkvarterede på Marriott Hotel, hvor også det japanske og engelske landshold boede, ved ankomsten til hotellet mødte vi flere af de andre landes deltagere – en del kendte ansigter vi lige skulle hilse på. Efter vi havde fået installeret os på vores værelser, gik vi alle ud og spiste. Da vi var ved, at være færdige, kom en del af det svenske hold ind på restauranten – igen en del kendte ansigter, vi fik hilst på.

Torsdag formiddag brugte vi på let træning i hotellets fitness rum – kumite øvelser og kata. Under opvarmning fik vi selskab af Sensei Masao Kagawa 8. Dan, JKS, til en hurtig gang cross-fit. Selvom det var en uformel træning fik vi rettet ryggen og skruet lidt op for intensiteten. Kagawa Sensei er chefinstruktør for JKS, Teknisk chef for WKF, samt landstræner for det japanske WKF hold.

Om eftermiddagen tog vi ud til Emirates Arena, hvor vi skulle registreres til stævnet og der var dommer/coach møde. En imponerende arena/cykelvelodrom med plads til opvarmning, venteområde og hvor der var lagt 8 tatamier ud. Efter registrering tog vi alle ind til Glasgow og spiste, hvorefter det var tidligt i seng for, at kunne være friske til fredag.

Fredag startede stævnet med holdkampe. Vi stillede med et hold i senior kumite. Jack, Oscar, Rune med Kenneth i reserve skulle åbne gruppen mod Spanien – et teknisk meget dygtigt hold, som også viste sig at være en stor mundfuld. Vi tabte 3-0. Derefter kunne vi se et Japansk hold udradere al modstand på deres vej til finalen, hvor de mødte et stærk ukrainsk hold, som dog ikke kunne stille meget op mod de stærke japanare, som vandt finalen 2-1. Niveauet blandt nogle af holdene var meget højt, Skotland, England, Spanien, Ukraine og selvfølgelig Japan stillede med nogel meget skarpe og virkeligt dygtige kæmpere.

Om aftenen tog vi igen ud og spiste alle sammen. De som havde været i kamp var glade for, at have været igang, vi andre havde stadig startnerverne udenpå. Igen gik vi tidligt i seng for, at være klar til lørdagens stævne.

Kl. 07:30 lørdag morgen kørte vi fra hotellet for, at kunne blive klar til stævnestart 08:30, hvor de første katakategorier skulle starte. De første kategorier, som skulle afvikles var koten kata – Asai Senseis kataer. I alle indledende runder skulle der kæmpes i den samme kata – Kakuyoku Nidan. I finalerunden kunne man frit vælge mellem de forskellige koten kataer. Vi havde alle trænet Kakuyoku Nidan så den sad helt ind unde huden, og til finalebrug havde vi trænet Kasshu. Ingen af os fik dog brug for vores finale kata, alle sluttede vi i første runde. Niveauet på vores modstandere var meget højt. Seniorkategorien (+21 år) blev vundet af en japansk pige.

I Koten kata, havde jeg ingen forventninger, da jeg var i en stor gruppe og jeg vidste feltet var bredt og meget stærkt, jeg var nervøs, men fokuseret og klar. I min egen katagruppe stod jeg nu, og skulle præstere i seniorgrupen mænd 40-49 år. Nerverne meldte sig for alvor. Jeg stod over i første runde, og skulle på gulvet i anden runde mod en græker jeg ikke kendte noget til. Jeg tænkte ikke på min modstander, men lukkede af og fokuserede på min egen kata. Dommeren ville trække en af fire kataer: Bassai-Dai, Jion, Enpi eller Kanku-Dai. Kataer jeg har trænet igen og igen og følte mig sikker i… og nu kom nervøsiteten og tvivlen. "Sæt dig ned, træk vejret – du lærer ikke noget nu, du er klar", hører jeg sensei sige. Jeg sætter mig på hug og stirrer tomt frem for mig – tankerne flyver gennem hovedet. "Competitor number 150, Denmark, Peter Leschly!". Dyb indånding… bukke for modstander… bukke ind og vente i hvad der syntes en uendelighed på, dommeren melder kataen. "Bassai-Dai!". Jeg nikker til dommeren, annoncerer min kata, endnu en dyb indånding, og igang! 3/4 igennem min kata lægger jeg mærke til min modstander allerede er færdig – ingen panik, jeg laver bevidst mine langsomme bevægelser endnu langsommere for at få større kontrast i teknikkerne… "Kiai!" , færdig, jeg trækker op og afventer dommernes afgørelse. Røde flag hele vejen rundt, jeg vinder og skal i finalerunden – final eight. Finalerne afgøres på point og man står alene på gulvet. Man selv sin kata ud fra en liste. Jeg har valgt Kanku-Sho, og føler mig klar – lige indtil jeg står på tatamien igen… Nerver, gummiben, angst og alt hvad der ellers kan ødelægge rammer mig efter de tre første teknikker. Jeg får haltet mig igennem min kata, men kommer ikke i nærheden af det niveau der skal til. Jeg ender som nummer syv i finalen, og mit første JKS VM slutter med en skuffelse der skal ædes.

Tre af de andre katakæmpere når også til finalerunderne, og som første dansker nogensinde får Katja Lorentsen kæmpet sig til en bronzemedalje. Fire ud af fem katakæmpere når finalerunderne i kata. I frokostpausen efter katakonkurrencerne var der officiel indmarch, til lyden af sækkepiber – alle lande blev præsenteret. Der var opvisning i kørestolskarate af Sensei Eric Bortels fra Belgien med flere handicappede udøvere.

Efter pausen gjorde alle kumitekæmperne sig klar. De fleste af grupperne blev afviklet nogenlunde samtidig, så Jesper Sensei hjalp Kurt Sensei, og de havde nok at se til. Kenneth var allerførste mand på tatamien i seniorgruppen 40-49 år. Han kom op mod en stærk brasilianer, som han desværre tabte til i kampens sidste øjeblikke. Jack, i samme gruppe, stod over i første runde, og mødte i anden runde endnu en stærk brasilianer – den senere bronzevinder. Selvom Jack havde sin modstander presseet ud over arealet flere gange, måtte han i sidste ende se sig slået af den hurtige brasilianer. Også Rune kom op imod en brasilianer i sin pulje, og tabte. Runes gruppe, stævnets støste, på 58 kæmpere havde deltagelse af teknisk meget dygtige kæmpere fra bl.a. Skotland, Irland, Spanien og ikke mindst Japan, som stillede med Arimoto Sensei, Nagaki Sensei, Toyama Sensei og Watanabe Sensei. Senseis Watanabe, Toyama og Nagaki, satte sig på hhv. guld, sølv og bronzemadaljerne. Oscar vandt sin første runde kamp over en franskmand, men tabte sin anden rundeefter en god kamp. 
katjaI gruppen, kvinder 18-21 år mødte Katja en canadier i sin første runde. Fra sidelinjen kom Kurt Sensei med direktiver, som Kajta udførte hurtigt og knivskarpt. Katja kørte sin modstander over og vandt hurtigt 4-0. I anden runde mødte hun Felicia Søkare fra Sverige, som hun kender fra træningssamlingerne. Her blev det lige så til en komfortabel 4-0 sejr grundet Katja's store rækkevidde. I en meget spændende finalekamp mødte Katja en stærk irer. Katja lagde hårdt ud, og kom foran. Det tog ireren lidt tid at komme ind i kampen, men hun fik læst Katjas tekniker kunne til sidst trække sig som vinder med 4-3. sølv til Katja i kumite – hendes og Danmarks anden VM medalje.

Efter stævnets afslutning kunne vi lige nå tilbage på hotellet og tage bad inden vi om aftenen skulle til afslutningsfest i stadionhallen. Der var buffet og (høj?!) musik. Der var en fantastisk stemning – folk var glade, der blev genopfrisket røverhistorier og nye kom til fra dagen. Venskaber blev skabt og vedligeholdt på tværs af grænser. Nogle tog tidligt tilbage til hotellet og gik i baren, vi var fire fra holdet som endte med at lukke og slukke sammen med et veloplagt spansk hold, som efter lukketid fortsatte feste på hotellet med de sidste fra DK. Søndag kunne vi tage det roligt, spise morgenmad, og slappe af i bussen på vej til lufthavnen i Edinburgh. Vel hjemme i Kastrup Lufthavn fik vi 'bukket af', krammet farvel og sagt tak for en god tur. En tur med mange indtryk – ikke mindst af det niveau der skal til for, at kunne gøre sig gældende ved et JKS VM.

Peter Leschly - Hørsholm Karate Klub

 

Se flere billeder her:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1198598530207996&type=1

 

 

tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016 1Sommerlejr !!!

Det er mandag formiddag og jeg står klar til at tage imod godt 100 mand på årets sommerlejr. Skolen er klar, køkkenet er klar og hallen er klar. Ja, vi er alle helt klar! Langsomt begynder folk at ankomme, lidt spændte, men med godt humør i baggagen. Mange kram senere er vi igang. Vanligt var snakken hurtigt igang og alle var glade for gensynet med karatefamilien. Kenn sensei bød velkommen og straks derpå blev træningen skudt igang.

Årets instruktører var hentet hjemmefra (Jesper sensei, Kurt sensei og Kenn sensei) og så var der fint besøg fra Irland, hvor Dermot sensei havde taget den lange tur for at undervise os.

Mandag var det primært kumite og kihon der blev trænet. Jeg deltog desværre ikke i træningen, pga. en hofteskade måtte jeg erkende, at jeg ikke ville få trænet i år. Mandag aften hyggede de voksne i små sofagrupper eller kantinen, mens børnene hyggede med spil, bål, hockey, leg i hallen med rullebrædte. Altid gang i den, med det resultat, at der var masser af trætte, glade unger overalt på lejren.

Tirsdag, dag 2, startede kl. 7.15 med et benhårdt 30 minutters træningspas ved Jesper sensei. Med god hjælp fra Bruno Aamo’s akupunkturnåle lykkedes det mig at få trænet 2 gange tirsdag; første træning var fremragende ledet af Kurt sensei, som fokuserede på at vi brunbælter skulle lære basale teknikker til Juyi Ippon kumite. Undervisningen gav en, for mig anderledes vinkel, og en åbning til nogle nye teknikker. Dagens anden træning var under Dermot sensei som for første gang i min godt 5 årige karatekarriere præsenterede os for en demokratisk afstemning i dojoen: “Hvad skulle dagens tæning fokusere på?”. Lynhurtigt blev folket på demokratisk vis enige om at udnytte Dermotts store viden inden for kata; Kankudai og Junro Yondan. Sensei Dermott startede dog med lidt kihon som opvarming, hvor han indså af, at vi var ret elendige til at sparke Ushiro geri: Således blevet dette mærkelige hestespark øvet igennem nogle gange inden vi tog fat i de to lange kataer. Tirsdag aften bød på en katakonkurrence, hvor alle deltagere var med. Det var et vel tilrettelægt og velgennemført stævne, hvor alle fik chancen for at vise hvor gode de var blevet siden sidst.

Onsdag, dag 3, hvor sortbælterne “ hyggede" med Sochin, brun/farvebælteholdene med en hel del kihon, mens børnene arbejdede på sparketeknik. Onsdagens aftenprogram bød på Kenn sensei’s “Opfind-din-egen-kata” konkurrence. Helt kort fortalt havde alle sortbælter haft 24 timer til at opfinde deres egen kata med 5 kombinationer og tilhørende bunkai. Sortbælterne havde taget godt imod udfordringen og knoklet hårdt det sidste døgn med øvelser i hallen, på gangen, i kantinen, på værelserne, på græsset, i badet (?) - Ja, overalt blev der arbejdet på at knække koden til den helt rigtige kata. Onsdag aften arbejdede sortbælterne parvis og viste deres kata i bedste synkronsvømning stil. Direkte derpå viste de os den tilhørende bunkai. Det var nogle fantastisk flotte kataer vi fik at se. Det var langt over forventning og tydeligt at arrangementet var en stor publikumspleaser; Alle var imponerede og stemningen var høj da vinderne fik deres præmier i form af Carlsberg Nordic!

Dag 4, torsdag, bød traditionen tro på en knaldhård brunbæltetræning inden dagens graduering. 12 karatekaer gik til kyu graduering og 4 til dan graduering. Helt generelt var gradueringen som sædvanlig en flot opvisning for alle at se på. Tillykke til alle der opnåede en ny grad på dagen. Torsdag aften var der traditionen tro grillaften ved grillmester Allan Rasmussen, med rigtig god hjælp fra den unge dygtige Cecilie fra Skanderborg. Uden de to ville vi nok sidde og vente endnu. Det blev end dejlig aften med fest, god mad, cilli smagning og en tryllekunstner.

Fredag, dag 5, bød kun på én træning: Det sidste træningspas, som så til gengæld var det hårdeste træningspas i løbet af hele ugen. En time med hård fysisk træning og styrketræning, som det vist ikke lykkedes nogen at fuldføre helt. Cadeau til Kenn sensei for den træning. Efter den sidste træning var det tid til den “sidste nadver” i kantinen inden rengøring og afgang fra Balle Musik- og idrætsefterskole.

Efterfølgende har JKS Danmark fået stor ros fra nordmændene, som deltog på lejren “Takker JKS Danmark for en fantastisk helg med det beste opplegget jeg har vært med på noen gang på en karatesamling”. Så kan det vist ikke siges meget stærkere. Super godt gået, JKS Danmark!

På snarligt gensyn til Autumn camp med Kagawa sensei i November!

Anna - Struer Karate Klub

 

tilbage 

 

 

 

 

 

 

spring4I weekenden d. 8-10 april 2016 havde Hørsholm Karateklub inviteret til Spring camp hvor instruktøren skulle være Sensei Kosho Kanayama 7.dan JKS. Der var tilmeldt 93 deltagere lige fra 9.kyu (gult bælte) til 6.dan. 
Kanayama-sensei er 51 år og er elev af Kagawa-sensei. Kanayama-sensei er gået den direkte vej fra karate gymnasie->karate universitet->kenchusei->fultids instruktør. Først i JKA regi og dernæst i JKS regi.

Der var lidt snurren i maven fra de folk som har mødt Kanayama-sensei i japan på JKS honbu dojo, hvor han er den absolut hårdeste kanalje som altid leverer brandhårde træninger. 

Selve weekenden bød på træning om fredagen for alle voksne uanset grad. Lørdag for brun- og sortbælter og søndag var for børn og voksne kyu-grader. 
Træningen om fredagen om fredagen bød på basis stillinger, parader og stød, og for sortbælterne var der tekki kata’er på programmet. 
Lørdagen var basis spark og spark på 4 tællinger som nok er Kanayama-sensei favorit træningsmetode og det fik en del at mærke, da en del spark kom den tur igennem. Om eftermiddagen var der heian kata’er for brunbælterne og junro kata’er for sortbælterne. Lørdagen blev afsluttet med dommerprøve – både praktisk og teoretisk. Hvor 5 JKS dommere skulle prøve at opgradere deres D-licens til en C-licens.

Søndagen fik børnene en god gennemgang af diverse spark samt heian shodan->sandan. De voksne opdagede at spark på 4 tællinger godt kan frembringe små svedperler ligeså blev der varmet op til jiyu ippon kumite med lange angreb. Kanayama-sensei formåede at tilbagelægge hele salen med 3 skridt, hvor alle andre skulle bruge 4 selvom de startede 2 meter længere fremme end ham – imponerende! De voksne sluttede også af med heian kata’s. JKS Danmarks kata landshold fik én time fredag og én time søndag, hvor de fik gennemgået kata junro godan, jion og kanku-dai. Tilsidst fik de 5-10 min hver især med deres egen favorit kata som gennemgået. Vi håber det giver lidt bonus til VM i september i Glasgow, Skotland. Alt i alt en gennemført god weekend. 


Tekst: Jesper Markvardsen, Hørsholm Karateklub. 
Billeder: Helene Svensson, Hørsholm Karateklub.


spring3spring2

tilbage