Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
SayOSS 2011


Vi har samlet alle nyhederbreve / - artikler fra 2011 her!

 

Efterårslejr 2011

             

JKS VM 2011

japan 1   japan 1
Skrevet af: Sensei Jesper Markvardsen   Skrevet af: Michael Lund - Hvide Sande Karate Klub
     

Camilla Mundus til VM

 

JKS VM Skotland 2011

japan 1   japan 1
Skrevet af: Camilla Mundus - Nordsjælland Karate Akademi   Skrevet af: Leif Plaetner
     

DKA sommerlejr 2011

 

På tærsklen til et nyt år

japan 1   japan 1
Skrevet af: Michael Lund - Hvide Sande Karate Klub   Skrevet af: Michael Lund (Formand DKA)
     
     
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Jesper Markvardsen

Efterårslejr med Sensei Jan Spatzek 7.dan JKS og Sensei Yutaka Koike 5.dan JKS

i Gilleleje.

Jeg hentede Koike -sensei fredag d.7 oktober i Københavns lufthavn til middag og det var et glædeligt gensyn. Koike-sensei har været i Danmark +10 gange og hver gang er en stor oplevelse og det blev denne gang også.

Kursen blev sat mod frokosten og kaffen efter at det var blevet indtaget blev GPS’en indstillet til Gilleleje, hvor familien Mundus bor. Både Jan-sensei og Koike-sensei skulle bo hos dem. Jan-sensei ankom midt på eftermiddagen og samtidig med os, og så blev der snakket endnu mere, og mere kaffe blev indtaget indtil klokken nærmede sig 19 og vi drog mod Gilleleje karate klub som skulle lægge hal til weekendens træning. Der var tilmeldt i alt 85 deltagere fordelt på 36 børn og 49 voksne til hele weekenden. Udover de arrangerende 3 klubber Charlottenlund Shotokan Karate Klub, Gilleleje Karate Klub og Hørsholm Karate Klub var også Struer Karate klub, Herlev Karate Klub og 1 enkelt udvandret dansker som bor i Norge tilmeldt.

Fredag aften var kun for voksne, så børnene måtte vente til lørdag med at komme i aktion. 
Jan-sensei startede ud med brun og sortbælte gruppen, og de fik simple basiskombinationer serveret som hurtigt udviklede sig til mere avancerede kihon kombinationer, så alle blev udfordret og lidt til. Koike-sensei startede stille og roligt ud med diverse former vægtskift både med og uden partner. Træning relaterede til åbningen af kata Nijushiho. Efter et velfortjent bad og overdådig middag af Michelin kokken, Alice Mundus, gik dagen og natten på hæld og der var lidt søvn som skulle klares.

Om Lørdagen startede Koike-sensei med at undervise børnene og det var et glædeligt gensyn for begge parter, en del af børnene har trænet med Koike-sensei flere gange og er meget begejstret for ham. Børnene lavede en masse partner øvelser og konkurrencer hvor fx 4 børn blev udvalgt og de skulle så hver især vælge 1 barn som de syntes var bedst til at udføre en teknik, og på den måde gjorde alle børn sig umage, da de jo alle sammen gerne ville vælges og ud at stå foran de andre børn.

5_12På den måde blev alle basis parader, stød og spark gennemgået og til sidst kata Heian  Shodan. Senere på dagen skulle Jan sensei underholde ungerne og de fortsatte med parader og stød for at gå direkte videre til en af JKS’ koten kata designet og lavet af Asai-sensei – kakuyoko shodan. Navnet betyder tranevinge nummer 1. Det syntes børnene var rigtig sjovt at prøve. 
De voksne 10 til 4 kyu havde først fornøjelsen af Koike-sensei og de startede ud med en enkelt parade som blev udvidet til 3 parader med samme arm og så kom der partner på og stressfaktoren øget en hel del, da ingen tidligere havde stødt på de kombinationer som koike-sensei serverede.
Jan-sensei underviste brun/sortbælter i diverse former for kihon krydret med snurren rundt i alle retninger og afsæt ligeledes i alle retninger.som afslutning blev første halvdel af kakuyoko shodan også gennemgået her.

Om efter middagen blev shuto-uke gennemgået af Koike-sensei for Brun/ sortbælter, umiddelbart kan det godt lyde en anelse simpelt, men det var det absolut ikke. Først Shuto-uke trænet i al dens enkelthed fra kokutsudachi, så blev standard bunkai af teknikken trænet og så udviklede det sig ellers i en fart. Shuto-uke i Kokutsu-dachi blev benyttet til forsvar med kvælertag i alle retninger, som lås af forrest/bagerste arm, forsvar mod nedtagning og pist væk var 1 1/2 time!

Søndag formiddag startede med Nijushiho for Brun/sortbælter med Koike-sensei. Selve kataen blev gennemgået nogle gange og derefter fortsatte han hvor han var startet fredag aften med diverse forklaringer af udvalgte teknikker. Han fortalte selv at han rigtig godt kunne lide denne kata, og han kunne blive ved med at finde nye veje rundt i den rent forklaringsmæssigt, så hvis han kom tilbage om et par og lavede nijushiho ville det være en anden træning end den han havde lavet i dag.

Jan-sensei startede op med maegeri og en hulens masse måder at sparke det på, både alene og med partnere. Først blev optræk, derefter snap og til sidst retur med benet trænet. Tænker det nok har givet lidt ømme ben dagen efter. Efter en masse maegeri fortsatte han med afslutningen af kakuyoko shodan og endnu en gang forsvandt de 1½ time som dug for solen.

6_12Hele weekendens arrangement blev arrangeret på tværs af Charlottenlund Shotokan Karate klub, Gilleleje Karate
klub og Hørsholm Karate klub, og dejligt at se så mange folk træne sammen på tværs af klubberne.


Der er allerede en forårstræning ”in the making”.

Tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af michael Lund

Japan Karate Shoto Renmei (JKS) afholdt stilartsverdensmesterskab i Edinburgh, Skotland den 24. Og 25. September med dansk deltagelse. I alt 11 danske kæmpere var blandt de ca. 1700 kæmpere, der deltog i det store stævne.

7_12     8_12     9_12

Forud for rejsen var der gået et halvt år, hvor kæmperne havde mødtes en gang om måneden i Odense til fællestræning under sensei Jan Spatzek. Desuden var sensei Allan Busk fra sportskarate. dk gæsteunderviser til to af samlingerne for at give hans input til kæmperne. Denne indsats skulle vise sig, at give pote til VM stævnet.

Holdet tog med få undtagelser afsted samlet fra Billund torsdag, den 21. Sept. I alt ca. 20 mand, inkl. hjælpere, coach, familie, venner, m.v. Holdet var indkvarteret i gåafstand fra Royal Highland Centre, hvor stævnet skulle afholdes.

Holdet bestod af Jesper Markvardsen, Mick Sandstrøm, Kenn Rasmussen, Leif Plaetner, Rune Zimsen, Michael Lund, Stefan Mundus, Camilla Mundus, Christoffer Hegtmann, Catherine Hegtmann og Peter Rank. Desuden var Jan Spatzek og Steen Mundus med som dommere.

Torsdag checkede vi ind og fik et kig på hallen vi skulle være i. Det viste sig at være en kvæghal, men bortset fra det så var det rigtig fine rammer vi fik til stævnet.
Fredag var der nogle der tog på sightseeing i Edinburgh, mens andre deltog i et teknisk seminar med Kagawa sensei, Yamaguchi sensei og Kanayama sensei fra JKS Honbu Dojo.

Lørdag stod menuen på holdkampene. Danmark havde tilmeldt et hold i senior +19 kumite, holdet bestod af Jesper Markvardsen, Stefan Mundus og Leif Plaetner med Mick Sandstrøm og Kenn Rasmussen i reserve. Første modstander var et hold fra Estland, som vi nok fik undervurderet lige rigeligt. I hvert fald nok til at vi tabte matchen og dermed var ude af hold turneringen. Det gav så holdet tid til at sunde sig til de individuelle kampe om søndagen og samtidig se modstanderne an.

Søndag var det som sagt de individuelle kampe der forestod. Lørdag aften gik med at snakke taktik, sætte sig op til næste dag og få lidt ro nerverne, hvis de da var til stede.

10_12Første mand på gulvet var Michael Lund, der som eneste deltog i kategorien koten kata +19. Kategorien eksisterer kun i JKS Shotokan idet de kata der vises er katas udviklet af nu afdøde Tetsuhiko Asai sensei, grundlæggeren af JKS. I denne kategori vælger man sin favoritkata, som kan anvendes hele vejen igennem konkurrencen. Michael sluttede mellem de 16 bedste i denne gruppe. Kort efter skule unge Peter Rank i gang i kata -10 år. Peter var virkelig flyvende og gik hele vejen til finalen, hvor han sluttede helt utroligt flot som nr. 5. Peter kommer vi til at se meget mere til i de kommende år.

Herefter gik det slag i slag med resten af de danske kæmpere og blandt dem skal specielt nævnes Kenn Rasmussen, der fik en meget flot 6. Plads i kata+40 og Jesper Markvardsen, der fik en ligeså flot 6. plads i kata +19 med en meget flot og kraftfuld Sochin.

I kumite gik det knap så godt. De bedste resultater stod Jesper Markvardsen og Stefan Mundus for idet de endte mellem hhv de 32 og 16 bedste. mens resten af kæmperne røg ud i 1. eller 2. Runde.

Generelt var holdet meget tilfredse med de opnåede resultater, som blot er et skridt på vejen mod et hold, der i fremtiden vil hive medaljer hjem til Danmark med en målrettet træningsindsats.

Oversigt over resultater:

Peter G Rank nr. 5 i kata 10 år og under, tabte 1 runde i kumite
Cathrine Hegtmann tabte 2 runde i kata og kumite i 11-13 år
Christopher Hegtmann tabte 1 runde i kata og 2 runde i kumite
Stefan Taggatz Mundus tabte 2 runde i både kata og kumite 17-18 år
Rune Zimsen tabte 1. runde i kata og kumite 19-40 år
Camilla Mundus tabte 2. runde i kata og kumite
Jesper Markvardsen nr. 6 i kata og tabte 3 runde i kumite
Michael Lund tabte i 3. runde i koten kata, 3. runde i kata +40 og 2. runde i kumite +40 år.
Leif Plaetner tabte 2. runde i kumite +40 år
Mick Sandstrom tabte 2. runde i kumite +40 år
Kenn Rasmussen nr. 6 i kata og tabte 1 runde i kumite +40 år
Danmark tabte første runde i herre hold kumite +19 år
Steen Taggatz Mundus bestod B-licens dommerprøve.

Tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Camilla Mundus

VM i Edinburgh , Skotland var for mig det første VM og samtidig også det største stævne jeg nogensinde har
deltaget i, med lidt over 1700 deltagere. Det var spændende at komme ud og opleve kvaliteten af andre kæmpere fra hele verdenen.

Især japanerne gjorde sig bemærkede og leverede høj kvalitet i både kata og kumite. De var til kæmpe inspiration med deres ekstremt hurtige bevægelser og gode stil. Så der er noget at gå hjem og træne på for os andre.

I forbindelse med stævnet var der arrangeret fællestræning med japanske instruktører fredagen før. Her var der mulighed for at se mange af de andre kæmpere an, og bare mærke atmosfæren i hallen. En god måde at få nerverne på plads, inden stævnet for alvor gik i gang de følgende dage.

Selve stævnet forløb over 2 dage med både hold konkurrencer og individuelle kampe. Det forløb med forskellige spændende opvisninger af både rutinerede kæmpere, skotske sækkepibespillere og kæmpere i rullestol. Dertil skal også nævnes den store landeparade, som blev afholdt på dagen for de individuelle kampe. Alle deltagere blev samlet under kampråb og slagsange og skulle derefter gå ind holdvis på arealerne foran publikum. En sjov oplevelse og intensiteten blandt de forskellige lande kunne virkelig mærkes. Derefter gik stævnet atter i gang, men nu med kumitedelen.

Alt i alt et godt stævne, også selvom der ikke kom nogen danske medaljetagere.

11_12

Tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Af Leif Plaetner

I forbindelse med VM i Skotland bad Sensei Jesper Markvardsen mig om at skrive lidt om mine tanker og oplevelser af dette. Men indledningsvis vil jeg først sige tak tak til JKS fordi jeg blev spurgt, om jeg ikke kunne tænke mig at deltage på JKS´ landshold, trods det jeg jo er SKIF-mand. Jeg var lidt betænkelig ved dette, netop fordi jeg jo rettelig er fra et andet forbund i det daglige. Men efter nogle overvejelser slog jeg til og sagde ja tak og tak for tilliden til mig.

Jeg må efterfølgende konstatere, at dette var det helt rigtige valg for mig. Jeg har kun positive oplevelser med i bagagen efter mødet, med en masse nye dejlige mennesker og gamle kendinge indenfor karateverdenen. Samtidig er det en god oplevelse, at man kan træne, respekteres og have det sjovt på tværs af stilartsorganisationer. Helt personligt oplevede jeg dette ved, at sensei Koike spurgte mig om jeg ikke var gammel SKIF mand og også en kæmper fra Irland spurgte mig ind til dette. Men det blev behandlet blot som en nysgerrig forespørgsel med en derefter ok og velkommen til attitude. En for mig helt igennem fed oplevelse.

Efter en masse forudgående samlinger og træninger som bl.a. Saiko Odense dannede ramme om, mødtes vi den store dag for afrejsen i Billund lufthavn. Stemningen var høj og spændingen og drømmene store for de gæve vikinger, der nu skulle drage på togt i det Skotske lavland, nærmere bestemt Edinburgh. Efter en rejse hen over skyerne landede og indtog vi straks højborgen Hotel Hilton, der lå dejligt tæt på både lufthavn og den udpegede kampplads, som skulle danne ramme omkring de drabelige dyster lørdag og søndag. Til gengæld for denne placering tæt på omtalte arealer, skulle det vise sig, at der var langt og dyrt til den meget kulturelle og historiske midtby i Edinburgh Med sine 477.550 indbyggere fordelt på 260 km2. har Edinburgh, været den skotske hovedstad siden 1437 og på grund af dens historik og arkitektur blev byen optaget på UNESCOs verdensliste i 1995. Med sine 13 mill. turister om året er det desuden den næststørste turistby i UK.

Historisk er den også fordi nogle af scenerne i Harry Potter filmene er optaget i området og netop da vi var der, var et filmhold i gang med at optage en film med Tom Hanks, Halle Berry og Hugh Grant i hovedrollerne. Desværre var ingen af dem tilstede ved disse optagelser, men jeg skal da helt klart ind og se filmen når den kommer til landet, bare for at kunne sige: “Jeg var der!”

Gøgl var der også meget af i det fantastiske gadebillede med historiske kirker, parlamentsbygninger, borge og ikke mindst souvenir butikker og spisesteder. Et rent festfyrværkeri af sanseoplevelser som man kunne have brugt endnu mere tid på om tiden og pengepungen havde været til det. 
Men Skotland er ikke billig og trods nogle fridage var vi jo også kommet for at dyste i karate. Dette foregik i en noget speciel atmosfære i det den hal vi skulle være i var belagt med asfalt og i øvrigt i det daglige blev brugt til kvæg salg og fremvisning af disse firbenede kødmaskiner. Lugten ind imellem var da også derefter og foto af store berømte tyre bar også præg af dette. Men måtter var der da lagt ud og forholdende til trods for de omtalte prægninger var om ikke luksuriøse, så dog tålelige.

3_12

Jeg er blevet spurgt flere gange om forskellen mellem dette stævne og tilsvarende SKIF-stævner. Kort omkring dette vil jeg sige; De fysiske rammer er om ikke luksuriøse, så i hvert fald bedre end det vi her blev udsat for. Dommerstandarden var nogenlunde samme niveau bortset fra dem, der lyste op og brillerede med en direkte piv ringe standard. Dem var der altså lidt for mange af. Dog må jeg som i andre forbindelser rose de danske dommere. De tager tingene seriøst og udviser en fantastisk autoritet i deres gøremål på kampmåtterne. Er bestemt heller ikke uden grund at både sensei Jan Spatzek og sensei Sten Mundus, begge var udtaget som dommere i særligt udvalgte kampe.

Den første dag hvor det gjaldt holdkampe, blev tidsplanen flot overholdt. Det kneb lidt mere om søndagen, hvor de individuelle kampe skulle eksekveres. Men der var også mange deltagere og jeg har endnu ikke deltaget i et stævne af denne størrelse hvor tiderne overholdes. Så selv om det er træls at stå og vente, vil jeg tillade mig at sige, at tiderne blev holdt inden for rimelighedens grænser.

Som altid til sådanne store stævner var der også skader. Men med enkelte undtagelser, syntes jeg dommerne var gode til at slå ned på de kæmpere, der ikke helt forstod reglerne med semi kontakt kontra fuldkontakt. Jeg var meget positivt overasket over den del, da jeg havde ”frygtet” dette en smule. Men det viser en organisation, der har fuldt med tiden, uden dog at give køb på de gamle Shobu Ippon regler som jeg selv holder meget af. Selve kæmpernes standard var af skiftende karakter, men generelt på højde med andre stilartsorganisationers niveau. Når jeg nu her bruger tid på at sammenligne organisationer lidt, skyldes det, at Vice Cheftræneren og min gode ven Jesper Markvardsen har bedt mig om det. Og det skal blot læses som værende udelukkende mine personlige betragtninger,iagttagelser og strøtanker omkring dette VM.

Forberedelserne hjemme i lille Danevang, blev forestået af cheftræner Sensei Jan Spatzek i månederne op til selve stævnet. De fleste træninger blev afholdt i Saiko Odense og ud over at der blev svedt, grinet og trænet hårdt, har det været en fornøjelse at lægge lokaler til og træne sammen med alle de fremmødte. Dog vil jeg tillade mig at indskyde, at der et par gange var lidt for mange frafald fra personer, der ikke på forhånd havde meldt afbud. Dette er i mine øjne uacceptabelt og mangel på respekt over for alle de som står og venter på en, og i lige så høj grad mangel på selvrespekt; Respekter andre som du selv vil respekteres. For jer der ikke kan genkende denne sætning er det taget fra Dojo kun, der også er en del af karatens etik og kodeks.

Men tilbage til selve stævnet i Edinburgh. Selv om de fysiske rammer lod stå lidt tilbage, var stemningen høj i salen og der var mange flotte og nervepirrende kampe, krydret med spektakulære tekniker på højt niveau, der fik publikum op af sæderne. I sær må jo fremhæves japanernes suverænitet, selv om jeg ikke er meget for at indrømme dette. Men de kørte altså en sikker stil, overlegen de fleste deltageres præstationer, både i kata og kumite. Særligt de japanske kvinders skarphed i både kata og kumite var en fryd for øjet. Ikke fordi mændene ikke var det, men fordi også de japanske kvinder mestrer en teknik og skarphed som alle vestens piger og drenge kun kan beundre og prøve at stræbe efter.

At det danske hold var et meget nyt og uprøvet hold, bar stævnet præg af og medaljer blev det da heller ikke til. Men der var bestemt også lyspunkter ind i mellem og selv om det ikke blev til medaljer denne gang, syntes jeg vi gjorde det generelt godt og med en del 5.-6. pladser, tror jeg da også JKS Danmarks ledelse er ganske tilfreds med de opnåede resultater for holdet i helhed.

Dog haltede det en smule med coaching på de enkelte arealer. Men dels var det meget svært fordi kategorierne blev afholdt spredt og dels var der ikke hjemmefra lagt så stor vægt på denne for mig at se vigtige del. Noget jeg ved, der vil være mere fokus på i fremtiden. Men man skal som bekendt lære så længe man lever og have tæsk så længe man lære(0: og dette er så en af tingene der er lært af. Nemmere havde det nok også været om man fra arrangørens side havde afholdt alle Masters og børne kategorier den ene dag og seniorene den anden dag. Dette ville give mere friplads for evt. coach, der jo oftest består af de lidt ældre personer. Desuden var det en stor mangel, at der ikke var nogen Masters Team kategori.

4_12Til gengæld var det en fryd at opleve hvordan JKS i Sensei Asais ånd bibeholder fokus på ikke kun raske mennesker. Men i lige så høj grad og med respekt for også fysisk og psykisk handicappede mennesker.

En respekt som JKS kan være stolte af at udvise og som man kan håbe, at andre organisationer tager til sig. Af alle de opvisninger der var i forbindelse med afholdelsen af dette VM, var netop også opvisningen med handicappede nok den mest spektakulære og den der gav det største publikums bifald.

En ting jeg personligt mangledelidt fra dansk side af, varnogle samlinger hvor ALLEmødte op og fik nogle dagligedessiner og overblik afdagen. 
Sådanne samlinger er jo samtidig med til at styrke sammenholdet for både kæmperne og supporterne og vi kunne i samlet flok have invaderet hallen og oven i købet have fået et gruppefoto af alle fra den danske delegation.

Nå men som før nævnt var stemningen bestemt i top og alle kunne snakke sammen på tværs af alder og grad og der var bestemt hele tiden en god og positiv stemning i den danske lejr. Selv da sensei Mick brændte sit bælte af på en lampe der stod tændt på væreslet og dermed satte hele Hiltons beredskabsalarmer i gang var smilene store. Faktisk nærmede de sig grinende og jeg er sikker på det er en af de særlige oplevelser, der vil blive husket i mange år....smiler. 
Dejligt var det også, at der for en gangs skyld var et par ekstra dage til rådighed og dermed plads til mere og andet, end at sidde i en hal og se karate fra ankomst til afgang. Skønt med et par ekstra dage hvor man på egen hånd eller i flok kunne ose rundt og opleve anden  atmosfære og kultur end lige karate.

Fantastisk var det også at opleve hvordan Danmark med sensei Jan og sensei Jesper i spidsen, er respekteret ude i den ganske verden og jeg håber bestemt jeg får muligheden for engang igen at være en del af dette selskab.

Vel ankommet til Billund Lufthavn hvor de fleste af os skiltes, blev der da også delt både  rygklap og krammere ud til højre og venstre som tak for nogle fede dage og oplevelser.

Afslutningsvis vil jeg advare personer, der skal sove i rum med eller i tilstødende rum som JKS Danmarks formand Michael Lund; Husk ørepropper..... he he. Ud over dette lille faktum, at han snorker med et lydniveau på højde med Niagaras vandfald, så må jeg understrege, at hr. Lund er en kanon makker og værelseskammerat.

vm_0

 

Tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Michael Lund

Selvom DKA (Denmark Karate Association ) er en ret ung organisation er vi allerede ved at have etableret én fast tradition, nemlig at den årlige sommerlejr – DKA Summercamp – afholdes hvert år i den første uge af juli i Hvide Sande på den jyske vestkyst.

Deltagerne – 85 i alt – er indkvarteret på Hvide Sande Vandrehjem, der ligger lige overfor Hvide Sande Idræts– og Svømmehal, hvor selve træningen foregår. Vandrehjemmet står også for den i øvrigt fremragende forplejning, så deltagerne kun skal tænke på at træne karate, sove, spise og hygge sig, hvilket de fleste viste sig i stand til at klare.

Summercampen havde i år følgende instruktører: Sensei Jan Spatzek (7. dan JKS), sensei Yutaka Koike (5. dan JKS), sensei Jesper Markvardsen (5. dan JKS) og sensei Mick Sandstrøm (5. dan JKS).

Alle 4 instruktører har hver deres tilgang til karaten og derfor er det altid spændende at træne under de forskellige instruktører. Desuden havde vi lørdag formiddag besøg af sensei Allan Busk fra sportskarate.dk, som underviste de kæmpere , der skal deltage i JKS VM i Edinburgh til september. Allan sensei gav som sædvanlig to timer fyldt med inspiration, som der kunne arbejdes videre på.

De 4 instruktører har som sagt hver deres tilgang til karaten, Jan sensei fokuserer ofte på basisteknikker, som øves i forskellige sammenhænge, som hver gang tilføjer en ekstra dimension til forståelse af teknikken og dens anvendelse. Desuden har han en meget stor viden om Asai senseis specielle tilgang til Shotokan karate og de mange kataer Asai sensei udviklede. Koike sensei underviser oftest i kata og bunkai eller specielle måder at bevæge sig på eller overføre kraft på. Jesper sensei har meget skarpe og korrekte teknikker og underviser ofte i forskellige keri-waza. Mick sensei er definitionen på en fighter og hans undervisning tager ofte udgangspunkt i udviklingen af fighting spirit.

Vi deltagere kan derfor kun sige, at vi forlod lejren søndag en masse oplevelser og erfaringer rigere. Ikke kun på det karatemæssige område, men så sandelig også på det sociale område! Mette Rank og Hanne Nielsen stod for afholdelsen af konkurrencer for børn hver aften på lejren.

Resultaterne for de enkelte konkurrencer blev lagt sammen og lørdag aften blev vinderholdet udråbt og præmier uddelt til det vindende under stor jubel. Fredag aften var alle mand på kabelpark.dk for at stå på vandski/wakeboard og få en enkelt øl.

Lørdag eftermiddag var nervøsiteten til at føle på for mange deltagere, da der som sædvanlig var graduering for lejrens deltagere, både for kyu – og dangrader. Klokken 16.00 var gradueringen overstået og der blev smilet og grinet og ønsket tillykke til de, der havde bestået. Om aftenen blev der kræset ekstra for os på vandrehjemmet og efter aftensmaden blev vi igen inviteret over i hallen, vhor der var arrangeret zumba for alle med Angela – der blev virkelig rystet r.. af alle.

Søndag blev der ryddet op og sagt farvel og på gensyn til næste år igen.

Tilbage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

michael_lundKære DKA - medlem,


Så kom vi ind i 2011. Forhåbentlig vil 2011 blive et år vi kan tænke tilbage på med ligeså stor glæde som 2010.

På plus siden skal nævnes et par vel gennemførte træningslejre på Sjælland, hvor Ringsted Karate Klub i samarbejde med sensei Jesper Markvardsen stod for nogle lærerige weekender i hhv. foråret og efteråret. I juli afholdt vi for 2. gang DKA Summercamp i Hvide Sande med Jan Spatzek sensei, Yutaka Koike sensei og Mick Sandstrøm sensei som instruktører. Vejret, humøret, forplejningen, deltagerne, aktiviteterne, ja det hele spillede sammen så vi fik en forrygende sommerlejr, som vi gentager i 2011 igen samme sted. I 2011 bliver det fra 6. - 10. juli - husk at reservere datoen til sommerlejren!

DKA fortsætter sit vokseværk med 3 nye klubber, der er kommet til, nemlig Ringkøbing Karate Klub, Konjaku Shin i Horsens og Herlev Karate Klub. DKA ønsker dem velkommen i organisationen og vi glæder os allesammen til at træne med jer i fremtiden.

Ser vi fremad er der allerede i det første halve år masser af spændende arrangementer på programmet.

DKA laver udtagelsestræninger til JKS VM hen over foråret, der bliver gennemført instruktørassistentkurser og sensei Masao Kagawa besøger os - igen - til april. Sidst men ikke mindst så afholdes DKA Summercamp 2011 igen i Hvide Sande i perioden 6. - 10. juli.

Med venlig hilsen
Michael Lund
formand

Tilbage