Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Startside
images/sommer.jpg

Af Sensei Jan Spatzek 8.Dan JKS
Chefinstruktør JKS-Danmark


Jeg har ofte fået spørgsmålet: ”Har du hørt om den eller den instruktør?”.

Oftest er mit svar ja, eftersom jeg i løbet af min karatekarriere (mere end 40 år) har trænet med mange forskellige instruktører, både fra og uden for min organisation. Jeg har altid været åben overfor andre stilarter og kampsportformer end karate, da det er vigtigt for mig at være ”openminded” men også at udfordre mig selv i min egen performance. 

Dette er bla. en af grundene til, at jeg er en del af JKS, for ingen i min organisation ville finde det hverken mærkeligt eller uacceptabelt at træne så "openminded". Karateka'erne i JKS-Danmark behøver ikke være bekymret for, at deres instruktør bliver ”kapret” af en anden organisation.

Instruktørerne ved, at de er i en god og stærk organisation, for samtalen "omkring bordet" er altid god, også selvom nogle instruktører ikke en del af JKS, for alle er gode at træne sammen med. Træning med en anden klub/organisation, er derfor accepteret af JKS.

JKS er en stor organisation med dojo’er over hele verden. Jeg tror på, at det kan være helt fint at stå ”alene” som klub, men det kan være en udfordring som karate-ka at forsøge at konkurrere med 1000 medlemmer af egen kvalitet, på mange forskellige måder, og det er med til at holde mig på ”mærkerne”.

Hvis der står 10 Godan-, Roku- og Nanadans (5., 6. og 7.Dan’er) på en linje, ønsker jeg ikke at være den ringeste i linjen. Hvis 25 møder op til kumite træning, ønsker jeg ikke at være den, der får tæv. Vores organisation JKS har et væld af mennesker, der konstant bidrager til en positiv udvikling, så man ikke er den ringeste...

JKS vil som organisation opfordre dig til at udvikle og forbedre dig hele tiden. Vi tvinger dig ikke ind i en form, men understøtter din udvikling af din egen personlige karate-do. Der er store organisationer, som tvinger alle til at være ens: Eksempelvis ensretning af Oi-zuki. På et vist niveau, skal en karate udøver dog have sit karate til at virke. Oi-zuki med forskellig timing, forskellig følelser, brug af Yori-Ashi, Tobi Kondi, osv.

Den grundlæggende forskel på JKS og andre mere konservative organisationer, er nok at JKS medlemmer har hentet teknik/ principper fra, hvad der virker fra hundredevis af forskellige instruktører, så de kan prøve at sætte dem ind i deres karate. Karate er nemlig ikke, "hvad der er" men i stedet, hvad det "kan være".

JKS er fokuseret på fremtiden for karate-do. Vi forsøger ikke at genopleve de gamle dage ”of glory” fra karatens fortid. Det betyder, at du kan træne karate-do meget længere, hvis du er fornuftig og lader din karate arbejde med din krop og ikke imod den. JKS bruger ordentlige instruktører og moderne sportslige principper for at opnå større resultater i alle aspekter af karate. Det er ikke ”gammel-1970-stiv-karate”.

Mine elever har en lys fremtid i JKS, og denne fremtid vokser dag for dag. Jeg ved, at den karate-do, de kommer til at bruge 20 år på, sandsynligvis ikke vil ligne min, for de vil være endnu mere åbne og bruge, hvilken som helst og nødvendig evolution karate har taget i den mellemliggende tid, og det skræmmer mig ikke - tværtimod. Jeg vil derimod vædde på, at om 20 år vil der stadig være organisationer, som ikke har ændret sig – og dét skræmmer mig.


KIHON
(Bacis teknikker)

 

 

 

 

Bacisteknikke i parader, stød, slag og spark er både begyndelsen i Karate og det ultimative mål. Selvom det måske kun er et spørgsmål om få år for at lære dem, vil total beherskelse måske aldrig komme, selv efter livslang træning.

Man skal træne jævnligt, med maximum koncentration og bestræbe sig på, at udføre teknikken korrekt hver gang.
Kihon er indlæring af grundteknikker, og har til formål at indøve bevægelserne rent teknisk, det vil sige, præcision, kraftkoncentration og reflekser. Kihon er en enkel, men vigtig træningsform, som udgør den væsentligste del af træningen. Efter indlæring af enkeltteknikker er næste skridt ido kihon (basicteknik under bevægelse) hvor forskellige basicteknikker kombineres med bevægelse i forskellige stillinger. Her trænes elementer som timing, balance, koordination og konsentration. Målet med ido Kihon er at kunne udføre de samme teknikker på den samme præcise og stærke måde som under stående basisteknik.


KATA
(Formøvelser)

 

 

 

 

Træning af Kata er en meget vigtig del af Karate. Kata er en serie af teknikker, der udføres i en bestemt rækkrfølge.
Katatræning er kamp mod flere usynlige modstandere. Hver Kata indeholder helt bestemte teknikker, som stiller stor krav til teknik, koordination, balance, timing og koncentration.

De første Kata'er er relativ korte og simple. Senere bliver de længere og mere avancerede. Kata er den ælste form for karatetræning.

De 26 standart Shotokan Kata:
Heian Shodan, Heian Nidan, Heian Sandan, Heian Yondan, Heian Godan, Tekki Shodan, Bassai-dai, Jion, Enpi, Kanku-dai, Hangetsu, Jitte, Gankaku, Tekki Nidan, Tekki Sandan, Bassai-sho, Kanku-sho, Chinte, Sochin, Nijushiho, Jiin, Meikyo, Wankan, Unsu, Gojushiho-sho, Gojushiho-dai.

 

Det er vigtigt at alle de kata Shihan Asai kendte og underviste bliver husket for fremtidens generationer, da de tilbyder et højt niveau af kendskab til og ofte glemte teknikker, for de som ønsker at forstå karate, som en kampkunst.

Asai Ryuha Karate Kata:
Junro Shodan, Junro Nidan, Junro Sandan, Junro Yondan, Junro Godan, Joko-issei, Joko-nisei, Joko-sansei Joko-yonsei, Joko-gosei , Kibaken, Rantai, Suishu, Kashu, Rowshu, Sensho, Kakuyoku shodan, Kakuyoku nidan, Kakuyoku sandan,
for bare at nævne nogle få.


KUMITE
(Kamp)

 

 

 

 

Kumite betyder bogstavligt sparring/kamp, og er når to personer træner deres teknikker imod hinanden. Kumite er evnen til at anvende alt hvad man har trænet i Kihon og alt man har lært i Kata imod en modstander.

Måden man træner Kumite er igennem et sæt angrebs og forsvars rutiner . Selvom der er et element af gentagelser af forsvarsanvendelser bliver ens færdigheder i at angribe en modstander og forsvar af en modstanders angreb hurtigt udviklet.

Kumite giver mulighed for at "afprøve" ens Karate. Kumite giver dig mulighed for at prøve alle de teknikker du kan mod en lige eller bedre modstander. Når du kæmper i Dojo (træningssalen) skal målet ikke være at vinde, men af få afprøvet dine teknikker , om dine teknikker virker eller ikke virker for dig.

Der er to typer af Kumite: Yakusoku Kumite og Jiyu Kumite.


JKS-Danmark træner følgende Kumiteformer:

Gohon Kumite, Sanbon Kumite, Kihon Ippon Kumite, Jiyu Ippon Kumite, Okuri Ippon Kumite, Kaeshi Ippon Kumite , Happo Kumite, Jiyu Kumite.

 Gradueringspensum (voksne)

 

Grad

Bæltefarve

Mininmum træningstid mellem graduering.
Mininmum
træningstid ialt

Begynder

10

 
Pensum:

9. kyu

9

3 måneder her
8. kyu

8

3 måneder   
6 måneder
her
7. kyu

7

3 måneder
9 måneder
her
6. kyu

6

3 måneder
1 år
her
5. kyu

5

4 måneder
1 år  4 måneder
her
4. kyu

4

4 måneder
1 år  8 måneder
her
3. kyu

brun

4 måneder
2 år
her
2. kyu

brun

6 måneder
2 år  6 måneder
her
1. kyu

brun

6 måneder
3 år
her
1. Dan

dan

6 måneder
3 år  6 måneder
her
2. Dan

dan

2 år
5 år  6 måneder
her
3.Dan

dan

3 år
8 år  6 måneder
her
4.Dan

dan

4 år
12 år  6 måneder

 

                  SIGNATURFORKLARING: 

 

                  ====>     Fremad
                  ==>==     Baglænds
                  =O==>     360 graders rotation/fremad
                  >==O=     360 graders rotation/baglænds
                  ==X==     Samme sted  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.Kyu

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae 
====> Chudan Oi-zuki 
==>== Jodan Age-uke 
====> Chudan Soto-uke 
==>== Gedan-barai 
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Chudan Mae-geri 
Mawazute 
<==== Chudan Mae-geri 
Mawazute 
Yame

 

Kata:          Taikyoku Shodan

Kumite:      Gohon Kumite  (jodan & chudan) , (hidari kamae)

Top

 

 

8.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae 
====> Jodan Oi-zuki 
==>== Chudan Oi-zuki 
====> Jodan Age-uke 
==>== Chudan Soto-uke 
====> Chudan Uchi-uke

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
==>== Chudan Shuto-uke
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae 
====> Chudan Mae-geri 
Mawazute 
<==== Chudan Mae-geri 
Mawazute 
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae 
====> Yoko-geri Keage 
Mawazute 
<==== Yoko-geri Keage
Mawazute
Yame

 

Kata:           Heian Shodan

 

Kumite:      Gohon kumite (jodan,chudan & maegeri) , (hidari kamae)

Top

 

 

7.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae 
====> Jodan Oi-zuki 
Mawazute 
<==== Chudan Gyaku-zuki 
==<== Jodan Age-uke, Gyaku-zuki 
<==== Chudan Soto-uke, Gyaku-zuki 
Mawazute 
====> Chudan Uchi-uke, Gyaku-zuki

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
==>== Chudan Shuto-uke
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae 
====> Mae-geri (chudan) 
Mawazute 
<==== Mae-geri (jodan) 
Mawazute 
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae 
====> Yoko-geri Keage
Mawazute 
<==== Yoko-geri Keage
Mawazute
====> Yoko-geri Kekomi
Mawazute 
<==== Yoko-geri Kekomi
Mawazute
Yame

 

Kata: 

Heian Nidan

 

Kumite:   

Gohon Kumite  (jodan,chudan & maegeri) , (hidari kamae)
Sanbon Kumite (jodan,chudan,maegeri) , (hidari kamae)

 
 

 

 

6.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Jodan Oi-zuki 
Mawazute 
<==== Jodan Uraken-uchi Chudan Gyaku-zuki 
==<== Jodan Age-uke, Gyaku-zuki 
<==== Chudan Soto-uke, Gyaku-zuki 
Mawazute 
====> Chudan Uchi-uke, Gyaku-zuki 
==>== Gedan-Barai, Gyaku-zuki
Yame

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
====> Chudan Shuto-uke
==>== Chudan Shuto-uke
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae 
====> Mae-geri (chudan) 
Mawazute 
<==== Mae-geri (jodan) 
Mawazute 
====> Mawashi-geri (chudan) 
Mawazute
<==== Mawashi-geri (jodan) 
Mawazute 
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae 
====> Yoko-geri Keage 
Mawazute 
<==== Yoko-geri Keage 
Mawazute
====> Yoko-geri Kekomi
Mawazute 
<==== Yoko-geri Kekomi
Mawazute
Yame

 

Kata:               Heian Sandan

 

Kumite:           Sanbon Kumite (jodan,chudan,maegeri) , (hidari & migi kamae)

Top

 

 

5.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Sanbon-zuki (jodan,chudan,chudan)
Mawazute
<==O= Chudan Gyaku-zuki
==<== Jodan Age-uke, Gyaku-zuki
<==== Chudan Soto-uke (zenkutsu), Yoko-enpi (kiba)
Mawazute
====> Chudan Uchi-uke, Jodan Kizami-zuki, Gyaku-zuki
==>== Gedan-barai (nekoashi), Chudan Gyaku-zuki (zenkutsu)
Yame

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
=O==> Chudan Shuto-uke
==>== Chudan Shuto-uke (kokutsu), Chudan Nukite (zenkutsu)
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Mae-geri rengeri (chudan,jodan)
Mawazute
<==== Mae-geri rengeri (chudan. jodan)
Mawazute
====> Mawashi-geri (chudan) 
Mawazute
<==== Mawashi-geri (jodan) 
Mawazute
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Yoko-geri Keage
Mawazute
<==== Yoko-geri Keage
Mawazute
====> Yoko-geri Kekomi
Mawazute
<==== Yoko-geri Kekomi
Mawazute
Yame

 

Kata: 

Heian Yondan

 

Kumite:

Kihon Ippon Kumite:

 

2 x Jodan Oizuki  (hidari & migi kamae)
2 x Chudan Oizuki  (hidari & migi kamae)
2 x Mae-geri  (hidari & migi kamae)

   

Top

 

 

4.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Sanbon-zuki (jodan,chudan,chudan)
Mawazute
<==O= Jodan Uraken-uchi  Chudan Gyaku-zuki
==<== Jodan Age-uke, Gyaku-zuki
<==== Chudan Soto-uke (zenkutsu), Yoko-enpi, Uraken-uchi (kiba)
Mawazute
====> Gedan Soto-barai
==>== Chudan Uchi-uke (nekoashi), Jodan Kizami-zuki Gyaku-zuki (zenkutsu)
Yame

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
====> Chudan Shuto-uke (kokutsu), Chudan Nukite (zenkutsu)
>==O= Chudan Shuto-uke (kokutsu)
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Mae-geri rengeri (chudan,jodan)
Mawazute
<==== Mae-geri rengeri (chudan,jodan)
Mawazute 
====> Mawashi-geri (chudan) 
Mawazute
<==== Mawashi-geri (jodan)
Mawazute 
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Yoko-geri Keage
Mawazute
<==== Yoko-geri Keage
Mawazute
====> Yoko-geri Kekomi
Mawazute
<==== Yoko-geri Kekomi
Mawazute
Yame

 

Kata:

Heian Godan

 

Kumite:

Kihon Ippon Kumite:

2 x Jodan Oizuki  (hidari & migi kamae)
2 x Chudan Oizuki  (hidari & migi kamae)
2 x Mae-geri  (hidari & migi kamae)
1 x Yoko-geri Kekomi  (hidari kamae)
1 x Mawashi-geri  (hidari kamae)

 

Der må ikke bruges samme forsvar til begge sider.

 

Top

 

 

3.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Sanbon-zuki (jodan, chudan, chudan)
==>== Gyaku Sanbon-zuki (chudan, jodan, chudan)  
====> Jodan Age-uke, Ushiroashi Mae-geri, Gyaku-zuki
==>== Chudan Soto-uke (zenkutsu) Yoko-enpi, Uraken-uchi (kiba)
====> Gedan-barai Uchi-uke (samme arm), Chudan Gyaku-zuki
==>== Gedan Soto-barai, Gyaku-zuki
====> Jodan Soto-shuto-uchi
==>== Chudan Mae-enpi
Yame

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
=O==> Chudan Shuto-uke (kokutsu), Chudan Nukite (zenkutsu)
==>== Chudan Shuto-uke (kokutsu), Kizami Mae-geri, Chudan Nukite (zenkutsu)
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Mae-geri  (jodan)
Mawazute
<==== Mae-geri Rengeri  (chudan, jodan)
Mawazute 
====> Mawashi-geri (chudan) 
Mawazute
<==== Mawashi-geri (jodan) 
Mawazute
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Yoko-geri Keage
Mawazute
<==== Yoko-geri Keage
Mawazute
====> Yoko-geri Kekomi
Mawazute
<==== Yoko-geri Kekomi
Mawazute
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Ushiro-geri
Mawazute
<==== Ushiro-geri
Mawazute
Yame

 

Kata:

Tekki Shodan
Junro Shodan

Kumite:   

Kihon Ippon Kumite:

 

1 af alle angreb (hidari kamae) 
1 af alle angreb (migi kamae)
Der må ikke bruges samme forsvar til begge sider

Top

 


 

2.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Mae-geri, Oi-zuki (chudan,jodan)
Mawazute
<==== Mawashi-geri, Gyaku-zuki (jodan,chudan)
Mawazute
====> Jodan Age-uke, Ushiroashi Mae-geri, Gyaku-zuki
==>== Chudan Soto-uke (zenkutsu), Yoko-enpi , Uraken-uchi (kiba)

====> Chudan Gyaku-zuki, Mae-geri, Oi-zuki, Gedan-barai
==>== Gedan-barai Chudan Uchi-uke (samme arm), Gyaku-zuki
             (zenkutsu)         (nekoashi)                                      (zenkutsu)

====> Jodan Tate-enpi, Gyaku Chudan Mae-enpi
Mawazute
<==== Jodan Soto-shuto-uchi, Jodan Uchi-shuto-uchi (samme arm)
Mawazute
Yame

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
====> Chudan Shuto-uke (kokutsu), Kizami Mae-geri, Chudan Nukite  (zenkutsu)
>==O= Chudan Shuto-uke (kokutsu), Chudan Nukite (zenkutsu)
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Ren-geri: Mae-geri, Mawashi-geri (chudan, jodan)
Mawazute
<==== Ren-geri: Mae-geri, Mawashi-geri (chudan, jodan)
Mawazute
====> Kizami Mae-geri, Ushiro-geri
Mawazute
<==== Kizami Mae-geri, Ushiro-geri
Mawazute
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Yoko-geri Keage, Yoko-geri Kekomi (skift ben)
Mawazute
<==== Yoko-geri Keage, Yoko-geri Kekomi (skift ben)
Mawazute
Yame

 

Kata:   

Junro Nidan
Bassai-Dai

 

Kumite:

Jiyu Ippon Kumite:

 

1 x Jodan Oizuki  (hidari kamae)
1 x Chudan Oizuki  (hidari kamae)
1 x Mae-geri  (hidari kamae)
1 x Yoko-geri Kekomi  (hidari kamae)
1 x Jodan Mawashi-geri  (hidari kamae)

Angreb standses i kihon-stil

Top

 

 

1.Kyu

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae
====> Mae-geri, Oi-zuki (chudan,jodan), samme arm Uraken-uchi
Mawazute
<==== Mawashi-geri, Gyaku-zuki (jodan,chudan)
Mawazute
====> Chudan Gyaku-zuki, Mae-geri, Oi-zuki, Gedan-barai
==>== Jodan Age-uke, Tate mawashi Uraken-uchi, Gyaku-zuki
====> Gedan-barai, Uchi-uke Jodan Kizami-zuki (samme arm), Gyaku-zuki
             (zenkutsu)mmmmmm(nekoashi)mmmmmmmmmmmm(zenkutsu)

==>== Chudan Soto-uke (zenkutsu) Yoko-enpi (kiba), Uraken-uchi, Gyaku-zuki (zenkutsu)
====> Gedan-barai, Ushiroashi Mae-geri, Chudan Gyaku-zuki
==>== Gedan Soto-barai, Jodan yoko mawashi Uraken-uchi (samme arm), Gyaku-zuki
====> Jodan Soto-shuto-uchi, Gyaku Jodan Haito-uchi
==>== Jodan Tate-enpi, Chudan Gyaku Mae-enpi, Chudan Yoko-enpi
Yame

¤ Kokutsu Dachi, Shuto-uke Kamae
====> Chudan Shuto-uke (kokutsu), Ushiroashi Mae-geri, Chudan Nukite (zenkutsu)
==>== Chudan Shuto-uke, Gyaku-zuki (kokutsu),
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Ren-geri: Mae-geri, Mawashi-geri (jodan, jodan)
Mawazute
<==== Ren-geri: Mae-geri, Mawashi-geri (jodan, jodan)
Mawazute
====> Kizami Yoko-geri Kekomi, Ushiro-geri
<==== Kizami Yoko-geri Kekomi, Ushiro-geri
Mawazute
Yame

¤ Zenkutsu Dachi Kamae
====> Yoko-geri Keage, Yoko-geri Kekomi (skift ben)
Mawazute
<==== Yoko-geri Keage, Yoko-geri Kekomi (skift ben) 
Mawazute
Yame

Kata:   

Junro Sandan
SENTEI:   Jion, Enpi

Kumite: 

Jiyu Ippon Kumite: 

 

2 x Jodan Oizuki  (hidari &  migi kamae)
2 x Chudan OIzuki  (hidari & migi kamae)
2 x Mae-geri  (hidari & migi kamae)
2 x Yoko-geri Kekomi  (hidari & migi kamae)
2 x Mawashi-geri  (hidari & migi kamae 

 

Der må ikke bruges samme forsvar til begge sider 
Angreb stoppes i kihon-stil

Top

 

 

1.Dan

 

Kihon:

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-barai Kamae
====>  Tobi konde Sanbon-zuki (jodan,chudan,chudan)
==>==  Age-uke Gedan-barai (samme arm), Chudan Gyaku-zuki
====>  Soto-uke, Yoko-enpi, Uraken-uchi, Chudan Gyaku-zuki
mmmm(zenkutsu)mm(kiba)mmmmmm(zenkutsu)

==>==  Uchi-uke, Kizami-zuki, Ushiroashi Mae-geri, Chudan Gyaku-zuki
====>  Gedan-barai, Jodan Tate mawashi Uraken-uchi, Chudan Gyaku-zuki
Mawazute
<====  Jodan Soto-uke, Yori-ashi til siden (indvendig) Gedan-barai, Kizami Mae-geri, Chudan Gyaku-zuki
Mawazute  
====>  Chudan Mae-enpi, Gyaku Jodan Tate-enpi, Chudan Yoko-enpi
mmmmmm(zenkutsu)mmmmmmmmmmmmmmmmmmm(kiba)
Mawazute
<====  Jodan Soto-shuto-uchi, <==O=  Jodan Nagashi-enpi, =O==<  Jodan Uchi-shuto-uchi
Mawazute
Yame

¤ Kokutsu Dachi Kamae
====>  Shuto-uke, Kizami Mae-geri, Chudan Nukite
mmmmm(kokutsu)mmmmmmmmm(zenkutsu)
==>==  Shuto-uke, Ushiroashi Mae-geri, Chudan Nukite
mmmmm(kokutsu)mmmmmmmm(zenkutsu)
Yame

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-Barai Kamae
====>Age-uke Gyaku-zuki, (tvist) Yoko-enpi, (tvist) Shuto-uke, Chudan Gyaku-zuki
mmmm(zenkutsu)mmmmmmmmm(kiba)mmmmmm(kokutsu)mmmm(zenkutsu)
Mawazute
<====  Gedan-barai, Age-uke Kizami Mae-geri, Chudan Gyaku-zuki
mmmmm(zenkutsu)m          (nekoashi)mmmmmmm(zenkutsu)
Mawazute
Yame

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-Barai Kamae
====>  Mae-geri, ====>  Mawashi-geri, Gyaku-zuki, Gedan-barai
Mawazute
<====  Mae-geri, <====  Yoko-geri Kekomi, Gyaku-zuki, Gedan-barai
Mawazute
====> Kizami Mae-geri, Ushiro-geri
Mawazute
<==== Kizami Yoko-geri Kekomi, Ushiro-geri
Mawazute
Yame

¤ Kiba Dachi, Gedan-barai Kamae
<==== Yoko-geri Keage, Yoko-geri Kekomi (samme ben)
Mawazute
====> Yoko-geri Keage, Yoko-geri Kekomi (samme ben)
Mawazute
Yame

Kime waza:

Gyaku-zuki

 
Kata:
SENTEI:   Bassai-dai, Jion, Enpi, Kanku-dai
SHITEI:     Heian 1 - 5 & Tekki Shodan
SHITEI:     Junro 1 - 3
 
 
Kumite: 
Jiyu Ippon Kumite:     (valgfri kamae)
 
1 x Jodan Oi-zuki, 1 x Chudan Oi-zuki, 1 x Mae-geri
1 x Yoko-geri Kekomi, 1 x Mawashi-geri,1 x ushiro-geri,
1 x Kizami-zuki, 1 x Chudan Gyaku-zuki
 
 
  Jiyu Kumite  (minimum 1 kamp)
 
 

Top

 

 

2.Dan

 

Kihon:

¤ Kiba Dachi, Choku-zuki Kamae
Choku-zuki (tvist) Chudan Gyaku-zuki (tvist) Kagi-zuki 
m==x==mmmmmmmM==X==mmmmimmmm==x==
mi(kiba)mmmmmnmm(zenkutsu)mmmmmmm(kiba)

¤ Jiyu Na Kamae
====>  Kizami-zuki, Jodan Mae-geri Chudan Oi-zuki
Mawazute 
==<==  Age-uke, <====  Mawashi-geri Uraken-uchi, <==== Chudan Oi-zuki
Mawazute
====>  Gedan-barai Uchi-uke Jodan Ura-zuki (samme arm) glid ind Chudan Gyaku-zuki
mmmmmm(zenkutsu/nekoashi/zenkutsu)         

==>==  Shuto-uke, Kizami Mae-geri Gyakuzuki, Ushiroashi Mae-geri Kizami-zuki
====>  Tate-enpi, Ushiro Mawashi-enpi, Mawashi-enpi, Yoko-enpi
mmmm(zenkutsu)mmmm(moto)mmmmm(zenkutsu)mim(kiba)

Mawazute
<====  Soto-shuto-uchi, Uchi-shuto-uchi (samme arm), Gyaku Haito-uchi, <==O= Uchi-shuto-uchi

Mawazute
====>  Soto-shuto-uchi, Uchi-shuto-uchi (samme arm), Gyaku Haito-uchi, =O==> Uchi-shuto-uchi

Mawazute
<====  Age-uke,     Muso-uke,  Uchi-uke
mmmm(zenkutsu)mm(fudo)Mm(hangetsu)
Mawazute
Yame

Balance:

3 gange samme ben

 

Mae-geri, Mawashi-geri (fremefter)
Mawashi-geri, Yoko-geri Kekomi (fremefter)
Mae-geri, Yoki-geri Kekomi, Ushiro-geri (frem,siden,bag)

   

Kime waza:

Kizami-zuki

 
Kata:
SHETEI:   Bassai-dai, Jion, Enpi,Kanku-dai, Jitte, Hangetsu
                 Tekki Nidan, Gankaku, Bassai-sho, Kanku-sho
  SHITEI:    Junro 1 - 5
  SHITEI:    Bassai-dai, Kanku-dai, Jion, Enpi, Jitte
 
 
Kumite: 
Okuri Jiyu Ippon Kumite
   
  Jiyu Kumite  (minimum 2 kampe)
 
 

Top

 

 

3.Dan

 

Kihon:

¤ Heisoku Dachi, Choku-zuki Kamae
Oi-zuki, Hantei Oi-zuki, Kizami-zuki, Hantei Kizami-zuki 
====>mmmmmmmmmm==<==

¤ Zenkutsu Dachi, Gedan-Barai Kamae

====> Soto-shuto-uchi, Uchi-shuto-uchi (samme arm),
            Gyaku Haito-uchi (spind)  Uchi-shuto-uchi (samme arm),
            Gyaku Gedan-shuto-uchi doji Jodan Kaishu Nagashi-uke
            Gyaku Chudan Osai-uke doji Chudan Yonhon Nukite

Mawazute

<==== Tateenpi,Gyaku Maeenpi, Yokoenpi, Soete Ushiroenpi, Nagashienpi, <====Otoshienpi
mmmmmm(zenkutsu)mmmmmmii(kiba)mmmmii(moto)mmmm(zenkutsu)mmmmmm(fudo)

Mawazute

====> Age-uke, Muso-uke, Uchi-uke,  Morote mawashi Kake-uke awase Teisho-zuki
iiimmm(zenkutsu)n(sochin)in(hangetsu)mmmmmmmm(sanshin)

Mawazute
Yame


¤ Fudo Dachi, Gedan-barai Kamae
<====  Chudan Oi-zuki
Mawazute
Yame

¤ Jiyu Na Kamae 
====>  Kizami-zuki, Tobi konde Sanbon-zuki
Mawazute
<====  Mawashi-geri, <==== Ashi-barai, Chudan Gyaku-zuki
Mawazute
Yame


¤ Jiyu Na Kamae 
Glide frem Kizami-zuki, 90 grader til siden Tate-shuto-uke +
glide frem Chudan Gyaku-zuki, glide tilbage Kamae.

45 grader Taisabaki, Kizami-zuki, Chudan Gyaki-zuki +
Mawashi-geri, glide ind Uraken-uchi + glide ind Chudan Gyaku-zuki,
glide tilbage Kamae.

Yame 

Balance:

3 gange samme ben

 

Mae-geri,  Yoko-geri Kekomi, Ushiro-geri, Mawashi-geri
  (frem)            (siden)mm mmm(bag)mmmm(frem)

   

Kime waza:

Kizami-zuki eller Gyaku-zuki

 
Kata: TOKUI:     + evt. spørgsmål
  SHETEI:    Kasshu, Kakuyoko-Shodan
  SHITEI:     Bassai-dai, Jion, Enpi,Kanku-dai, Jitte, Hangetsu
                  Tekki Nidan,  Junro 1 - 5
   
Kumite:  Jiyu Ippon Kumite dojo-waza  (1 x jodan, 1 x chudan, 1 x keri)
   
  Jiyu Kumite  (minimum 3 kampe)
  Fyldt 50år kan vælge at lave Jiyu Ippon Kumite 

 

Top

 


4.Dan

 

Kihon:

¤ Shizentai

Dachikombination m. div. Te-waza
flg. Dachi er includeret:
Zenkutsu, Kokutsu, Kiba, Hangetsu, Fudo, Nekoashi, Sanshin.

¤ Jiyu Na Kamae

Oikomi   (kun Te-waza)
Oikomi   (kun Keri-waza)
Oikomi   (kombination af Te-, & Keri waza)

Yame

Kata: TOKUI:     + evt. spørgsmål
  SHETEI:    Kasshu, Hachimon
                  Kakuyoko-shodan, Kakuyoku-nidan
  SHITEI:     Bassai-dai, Jion, Enpi,Kanku-dai, Jitte, Hangetsu
                  Tekki Nidan,  Tekki Sandan, Gankaku; Bassai-sho
                  Kanku-sho, Junro 1 - 5
   
Kumite:  Jiyu Kumite  (minimum 4 kampe)
Fyldt 50år kan vælge at lave Jiyu Ippon Kumite
   

 

Top

 

Næste arrangement

Næste Træning

 

 

Banner